Zomerse salade met gegrilde vegetarische stukjes en sappige perzik
Categorie: LunchKeuken: MediterraansMoeilijkheidsgraad: MakkelijkServings
4
servingsPrep time
10
minutenCooking time
20
minutenCalories
430
kcal
Deze frisse en kleurrijke salade combineert de hartige smaak van gegrilde vegetarische stukjes met de zoete sappigheid van perzik. Perfect voor een lichte lunch of als bijgerecht bij een zomerse barbecue.
Ingredienten
2 pakjes gegrilde stukjes (Garden Gourmet)
1 citroen (rasp en sap)
2 eetlepels verse rozemarijnnaaldjes of verse tijmblaadjes
4 eetlepels olijfolie
2 theelepels mosterd
2 kropjes mini romainesla
75 gram veldsla
40 gram rucola
3 eetlepels pompoenpitten
Stappen
- Oven voorverwarmen: Verwarm de oven voor op 200°C.
- Vegetarische stukjes marineren: Meng de gegrilde vegetarische stukjes in een ovenschaal met de citroenrasp, rozemarijn of tijm en de helft van de olijfolie.
- Stukjes roosteren: Rooster de stukjes in de oven gedurende 20-25 minuten tot ze goudbruin zijn. Schep ze halverwege om voor een gelijkmatige garing.
- Perziken voorbereiden: Was de perziken, halveer ze, verwijder de pit en snijd in partjes.
- Dressing maken: Klop in een kom het citroensap met de mosterd, de resterende olijfolie, een eetlepel water, zout en peper tot een dressing.
- Sla mengen: Snijd de kontjes van de mini romainesla en maak de blaadjes los. Meng deze met de veldsla en rucola in een grote kom.
- Dressing toevoegen: Voeg de dressing toe aan de sla en hussel alles goed door elkaar.
- Salade samenstellen: Verdeel de salade over de borden en garneer met de perzikpartjes, gegrilde stukjes en pompoenpitten. Serveer direct en geniet!
Notities
- Tip: Voeg wat verkruimelde feta of geitenkaas toe voor een romige, zoute touch die perfect samengaat met de zoete perzik en knapperige salade.