Zomerse zalmspiesen met kerrie en frisse mangosalsa

Zomerse zalmspiesen met kerrie en frisse mangosalsa

Recept door PierreCategorie: HoofdgerechtKeuken: AziatischMoeilijkheidsgraad: Makkelijk
Servings

4

servings
Prep time

15

minuten
Cooking time

15

minuten
Calories

633

kcal

Deze kleurrijke zalmspiesen zijn een feestje op je bord! De combinatie van pittige kerrie, frisse citroen en zoete mango zorgt voor een zomerse smaakexplosie. Perfect voor een gezellige barbecue of een snelle maaltijd.

Ingredienten

  • 1 citroen

  • 1 courgette

  • 4 zalmfilets zonder huid

  • 1 eetlepel kerrie

  • 0.5 theelepel chilivlokken

  • 1 mango

  • 1 rode peper

  • 4 takjes munt

  • 200 gram witte rijst

Stappen

  • Voorbereiden: Steek de barbecue aan of verwarm een grillpan. Snijd de citroen in dunne plakjes. Gebruik een dunschiller of kaasschaaf om de courgette in lange linten te snijden.
  • Zalm voorbereiden: Snijd de zalmfilets in blokjes van ongeveer 4×4 cm.
  • Spiesen maken: Rijg afwisselend zalmblokjes, citroenplakjes en courgettelinten op de spiesen.
  • Marinade aanbrengen: Meng de kerrie en chilivlokken met 2 eetlepels olie. Bestrijk de zalmspiesen rondom met dit mengsel.
  • Salsa bereiden: Snijd de mango in kleine blokjes. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en hak fijn. Hak de muntblaadjes fijn. Meng alles door elkaar voor een frisse salsa.
  • Rijst koken: Kook de witte rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Spiesen grillen: Gril de zalmspiesen ongeveer 2 minuten per kant op de barbecue of in de grillpan, totdat de zalm gaar is.
  • Serveren: Serveer de zalmspiesen met de witte rijst en de mangosalsa. Garneer eventueel met extra muntblaadjes.

Notities

  • Tip: Wil je de smaken extra laten intrekken? Marineer de zalmblokjes een half uur van tevoren in het kerriemengsel. Zo wordt de zalm nog smaakvoller!