Frisse sushibowl met gestoomde broccoli en wasabimayo


Frisse sushibowl met gestoomde broccoli en wasabimayo

Recept door PierreCategorie: Lunch, HoofdgerechtKeuken: AziatischMoeilijkheidsgraad: Makkelijk
Servings

4

servings
Prep time

15

minuten
Cooking time

25

minuten
Calories

645

kcal


Een kleurrijke en voedzame sushibowl boordevol groenten, romige avocado en pittige wasabimayonaise. Perfect voor een lichte lunch of een snelle avondmaaltijd.

Ingredienten

  • 250 gram sushirijst

  • 3 eetlepels rijstazijn

  • 500 gram broccoli

  • 2 avocado’s

  • 4 snackkomkommers

  • 2 theelepels wasabipasta

  • 4 eetlepels mayonaise

  • 250 gram surimi chunks

  • 50 gram sushi gember (gemberplakjes)

Stappen

  • Rijst bereiden: Kook de sushirijst volgens de instructies op de verpakking. Laat de rijst iets afkoelen en meng vervolgens de rijstazijn erdoor.
  • Broccoli stomen: Snijd de broccoli in kleine roosjes en schil de steel. Stoom de broccoli in een stoommandje boven kokend water gedurende ongeveer 10 minuten tot ze beetgaar zijn.
  • Groenten voorbereiden: Halveer de avocado’s, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in plakjes. Snijd de snackkomkommers in dunne plakjes.
  • Wasabimayonaise maken: Meng de wasabipasta met de mayonaise tot een gladde saus. Voeg eventueel een klein beetje water toe om de saus iets dunner te maken.
  • Bowl samenstellen: Verdeel de sushirijst over vier kommen. Leg de gestoomde broccoli, avocado, komkommer, surimi chunks en sushi gember erop. Besprenkel met de wasabimayonaise.

Notities

  • Tip: Voeg wat geroosterde sesamzaadjes of een scheutje sojasaus toe voor extra smaak en een knapperige bite!