BBQ spekrolletjes met knapperige groenten en tijm
Categorie: Hoofdgerecht, BijgerechtKeuken: NederlandsMoeilijkheidsgraad: MakkelijkServings
4
servingsPrep time
15
minutenCooking time
15
minutenCalories
426
kcal
Deze spekrolletjes gevuld met kleurrijke groenten zijn een heerlijke toevoeging aan je barbecue. De combinatie van sappige speklapjes, knapperige groenten en de frisse smaak van tijm zorgt voor een smaakexplosie bij elke hap.
Ingredienten
1 zak gekleurde puntpaprika
3 stengels bosuien
0.5 courgette
1 pak speklapjes à la minute
100 gram aspergetips
10 takjes verse tijm
40 gram rookamandelen
Stappen
- Voorbereiden van de groenten: Was de puntpaprika’s, bosuien en courgette. Snijd de paprika’s in lange repen, de bosuien in stukken van ongeveer 10 cm en de courgette in dunne reepjes. Verwijder de harde uiteinden van de aspergetips.
- Samenstellen van de rolletjes: Halveer de speklapjes in de breedte. Leg op elk stuk spek een mix van de gesneden groenten. Rol het spek strak op rond de groenten en zet vast met een cocktailprikker.
- Grillen op de BBQ: Verhit de barbecue tot middelhoge temperatuur. Leg de spekrolletjes op het rooster en gril ze rondom in 6-8 minuten gaar en goudbruin.
- Afwerking: Ris de blaadjes van de tijmtakjes en hak de rookamandelen grof. Bestrooi de gegrilde rolletjes met de verse tijm en gehakte amandelen voor het serveren.
Notities
Tip: Serveer de spekrolletjes met een frisse yoghurtsaus met knoflook en citroen voor een heerlijke balans tussen hartig en fris, perfect als dip of als topping.