Snelle Oosterse Noedels met Varkensreepjes en Omeletrolletjes
Categorie: HoofdgerechtKeuken: AziatischMoeilijkheidsgraad: MakkelijkServings
4
servingsPrep time
10
minutenCooking time
15
minutenCalories
629
kcal
Een smaakvolle wokmaaltijd met sappige varkensreepjes, knapperige groenten en luchtige omeletrolletjes. Perfect voor een doordeweekse avond waarop je snel iets lekkers op tafel wilt zetten.
Ingredienten
3 takjes koriander
60 gram gezouten pinda’s
4 eieren
300 gram rijstnoedels
300 gram varkensreepjes oosterse stijl
400 gram wokgroente Thaise stijl
2 eetlepels hoisinsaus
Stappen
- Voorbereiden: Hak de koriander en pinda’s grof. Klop de eieren los met een snufje zout en peper.
- Noedels koken: Breng een pan water aan de kook en kook de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet apart.
- Vlees en groenten wokken: Verhit 2 eetlepels zonnebloemolie in een wok of grote koekenpan. Bak de varkensreepjes 3 minuten op hoog vuur. Voeg de wokgroente en hoisinsaus toe en roerbak nog 5 minuten tot het vlees gaar is en de groenten knapperig zijn.
- Omeletrolletjes maken: Verhit 1 eetlepel zonnebloemolie in een koekenpan. Giet de helft van het eimengsel in de pan en bak tot de omelet gaar is. Herhaal met de rest van het eimengsel. Rol de omeletten op en snijd in repen van ongeveer 2 cm breed.
- Serveren: Verdeel de noedels over de borden. Schep de varkensreepjes met groenten eroverheen. Leg de omeletrolletjes bovenop en garneer met de gehakte koriander en pinda’s.
Notities
Tip: Geen fan van koriander? Vervang deze door verse bieslook of peterselie voor een mildere, maar frisse smaak.