Pittige avocadotoast met radijs en limoenroomkaas

Deze frisse en pittige toast combineert romige avocado met knapperige radijs en een verrassende limoen-roomkaaslaag. Perfect voor een lichte lunch of brunch!

Pittige Avocadotoast met Radijs en Limoenroomkaas

Recept door KajaCategorie: LunchKeuken: MediterraansMoeilijkheidsgraad: Makkelijk
Servings

4

servings
Prep time

10

minuten
Cooking time

10

minuten
Calories

288

kcal


Deze frisse en pittige toast combineert romige avocado met knapperige radijs en een verrassende limoen-roomkaaslaag. Perfect voor een lichte lunch of brunch!

Ingredienten

  • 4 sneetjes wit desembrood (batard)

  • 20 sprieten verse bieslook

  • 1 bosje radijs

  • 2 rijpe avocado’s

  • 1 limoen

  • 1 theelepel honing

  • 4 eetlepels naturel roomkaas

  • 1 eetlepel srirachasaus

  • 1 theelepel zwart sesamzaad

Stappen

  • Brood roosteren: Toast de sneetjes brood goudbruin in een broodrooster, oven of droge koekenpan.
  • Voorbereiden: Snijd de bieslook fijn. Was de radijsjes en snijd ze in dunne plakjes. Halveer de avocado’s, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in dunne plakken.
  • Radijs marineren: Rasp de schil van de limoen en pers het sap uit. Meng het limoensap en -rasp met de honing en schep de radijsplakjes erdoor. Laat dit kort marineren.
  • Roomkaas mengen: Roer de roomkaas los met de srirachasaus en de helft van de fijngehakte bieslook.
  • Toast beleggen: Besmeer de geroosterde sneetjes brood met het roomkaasmengsel. Leg daarop de plakjes avocado en verdeel de gemarineerde radijs erover.
  • Afmaken: Bestrooi de toasts met de resterende bieslook en het zwarte sesamzaad. Serveer direct.

Notities

  • Tip: Voor een extra crunch kun je wat geroosterde pijnboompitten of zonnebloempitten over de avocadotoast strooien. Dit geeft een heerlijke nootachtige smaak en extra textuur!