Pittige Avocadotoast met Radijs en Limoenroomkaas
Categorie: LunchKeuken: MediterraansMoeilijkheidsgraad: MakkelijkServings
4
servingsPrep time
10
minutenCooking time
10
minutenCalories
288
kcal
Deze frisse en pittige toast combineert romige avocado met knapperige radijs en een verrassende limoen-roomkaaslaag. Perfect voor een lichte lunch of brunch!
Ingredienten
4 sneetjes wit desembrood (batard)
20 sprieten verse bieslook
1 bosje radijs
2 rijpe avocado’s
1 limoen
1 theelepel honing
4 eetlepels naturel roomkaas
1 eetlepel srirachasaus
1 theelepel zwart sesamzaad
Stappen
- Brood roosteren: Toast de sneetjes brood goudbruin in een broodrooster, oven of droge koekenpan.
- Voorbereiden: Snijd de bieslook fijn. Was de radijsjes en snijd ze in dunne plakjes. Halveer de avocado’s, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in dunne plakken.
- Radijs marineren: Rasp de schil van de limoen en pers het sap uit. Meng het limoensap en -rasp met de honing en schep de radijsplakjes erdoor. Laat dit kort marineren.
- Roomkaas mengen: Roer de roomkaas los met de srirachasaus en de helft van de fijngehakte bieslook.
- Toast beleggen: Besmeer de geroosterde sneetjes brood met het roomkaasmengsel. Leg daarop de plakjes avocado en verdeel de gemarineerde radijs erover.
- Afmaken: Bestrooi de toasts met de resterende bieslook en het zwarte sesamzaad. Serveer direct.
Notities
- Tip: Voor een extra crunch kun je wat geroosterde pijnboompitten of zonnebloempitten over de avocadotoast strooien. Dit geeft een heerlijke nootachtige smaak en extra textuur!