Kleurrijke Mexicaanse bonenschotel met avocado en nacho’s


Kleurrijke Mexicaanse bonenschotel met avocado en nacho’s

Recept door PierreCategorie: HoofdgerechtKeuken: MexicaansMoeilijkheidsgraad: Makkelijk
Servings

4

servings
Prep time

10

minuten
Cooking time

15

minuten
Calories

583

kcal


Op zoek naar een snelle, voedzame maaltijd boordevol smaak? Deze Mexicaanse bonenschotel combineert sappige groenten, romige avocado en knapperige nacho’s tot een feestelijk geheel.

Ingredienten

  • 1 teen knoflook

  • 2 uien

  • 2 oranje paprika’s

  • 2 takjes verse platte peterselie

  • 2 avocado’s

  • 100 gram mais

  • 300 gram kidneybonen

  • 2 eetlepels Mexicaanse kruiden

  • 400 gram tomatenblokjes

  • 175 gram nacho’s

Stappen

  • Voorbereiden van de groenten: Pel de knoflook en uien en snipper ze fijn. Was de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd ze in blokjes van ongeveer 2 cm. Hak de peterselie grof.
  • Avocado en bonen voorbereiden: Halveer de avocado’s, verwijder de pitten en schep het vruchtvlees eruit. Snijd het vruchtvlees in dunne plakjes. Laat de mais en kidneybonen uitlekken in een vergiet.
  • Groenten sauteren: Verhit 2 eetlepels zonnebloemolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de knoflook en ui toe en bak deze tot ze glazig zijn. Voeg de paprika, mais, kidneybonen en Mexicaanse kruiden toe en bak alles nog ongeveer 4 minuten, terwijl je regelmatig roert.
  • Saus toevoegen: Voeg de tomatenblokjes en de helft van de gehakte peterselie toe aan de pan. Breng op smaak met zout en peper. Laat het geheel 5 minuten sudderen op middelhoog vuur, zodat de smaken goed kunnen mengen.
  • Serveren: Haal de pan van het vuur. Verdeel de resterende peterselie over de schotel. Serveer de bonenschotel met de plakjes avocado en een portie nacho’s aan de zijkant.

Notities

  • Tip: Voeg een schepje zure room of een handje geraspte kaas toe net voor het serveren voor een romige finishing touch. Liever wat pit? Een paar druppels sriracha of jalapeño schijfjes doen wonderen.