Linzensoep met hüttenkäse en wintergroenten


Linzensoep met hüttenkäse en wintergroenten

Recept door PierreCategorie: Lunch, HoofdgerechtKeuken: NederlandsMoeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Servings

4

servings
Prep time

10

minuten
Cooking time

15

minuten
Calories

242

kcal


Deze voedzame linzensoep is een heerlijke combinatie van zachte linzen, winterwortel en pastinaak, afgewerkt met een frisse topping van hüttenkäse en peterselie. Perfect als stevige lunch of lichte avondmaaltijd.

Ingredienten

  • 2 eetlepels olijfolie

  • 1 ui

  • 200 gram winterwortels

  • 200 gram pastinaken

  • 2 theelepels milde paprikapoeder

  • 0,5 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden

  • 300 gram linzen (uit blik)

  • 750 ml groentebouillon (van tablet)

  • 100 gram hüttenkäse

  • 2 eetlepels fijngehakte bladpeterselie

Stappen

  • Snijden en voorbereiden: Pel de ui en snijd deze in halve ringen. Schil de winterwortel en pastinaak en snijd ze in dunne plakjes.
  • Groenten aanfruiten: Verhit de olijfolie in een ruime pan op middelhoog vuur. Voeg de ui, wortel en pastinaak toe en bak ze al roerend ongeveer 3 minuten tot ze iets zachter zijn.
  • Kruiden en linzen toevoegen: Voeg de paprikapoeder en Italiaanse kruiden toe en schep goed om. Doe daarna de linzen met het vocht in de pan en laat het geheel nog 2 minuten zachtjes bakken.
  • Soep koken: Schenk de groentebouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur dan laag en laat de soep 10 minuten zachtjes doorkoken.
  • Op smaak brengen: Proef en breng de soep op smaak met zout en peper.
  • Serveren: Verdeel de soep over kommen, schep er een lepel hüttenkäse bovenop en garneer met verse peterselie. Klaar om te genieten!

Notities

  • Tip: Voor een extra romige en vullende soep kun je een deel van de groenten en linzen pureren met een staafmixer voordat je de hüttenkäse toevoegt. Zo krijgt de soep een fluweelzachte textuur zonder room toe te voegen.