Lauwwarme orzo met tomaat, parmaham en geroosterde pijnboompitten

Deze lauwwarme orzosalade is een smaakvolle combinatie van sappige tomaten, krokante parmaham en geroosterde pijnboompitten. Perfect als lichte lunch of zomers hoofdgerecht!

Lauwwarme orzo met tomaat, parmaham en geroosterde pijnboompitten

Recept door PierreCategorie: Hoofdgerecht, VoorgerechtKeuken: ItaliaansMoeilijkheidsgraad: Makkelijk
Servings

4

servings
Prep time

10

minuten
Cooking time

25

minuten
Calories

565

kcal

Ingredienten

  • 300 g orzo

  • 250 g cherrytomaten

  • 100 g parmaham

  • 50 g pijnboompitten

  • 15 g verse basilicum

  • 2 el olijfolie

  • Peper en zout naar smaak

Stappen

  • Orzo koken: Breng een pan met ruim water aan de kook en kook de orzo volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat even uitstomen.
  • Tomaten voorbereiden: Halveer de cherrytomaten en zet ze apart.
  • Parmaham bakken: Verhit een droge koekenpan op middelhoog vuur en bak de parmaham in enkele minuten krokant. Laat uitlekken op keukenpapier en breek in stukjes.
  • Pijnboompitten roosteren: Rooster de pijnboompitten in dezelfde pan tot ze goudbruin zijn. Let op dat ze niet verbranden.
  • Salade samenstellen: Meng de warme orzo met de cherrytomaten, krokante parmaham en geroosterde pijnboompitten. Voeg de olijfolie toe en scheur de basilicumblaadjes boven de salade. Breng op smaak met peper en zout.
  • Serveren: Serveer de salade lauwwarm, eventueel met extra basilicum als garnering.

Notities

  • Tip: Voeg wat verkruimelde feta of mozzarella toe voor een extra romige twist. Dit maakt de salade nog smaakvoller!