Zacht italiaans stoofvlees met tagliatelle en parmezaanse kaas


Zacht Italiaans stoofvlees met tagliatelle en Parmezaanse kaas

Recept door PierreCategorie: HoofdgerechtKeuken: ItaliaansMoeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Servings

4

servings
Prep time

30

minuten
Cooking time

4

uur 
Calories

710

kcal


Een hartverwarmend Italiaans stoofgerecht met malse sukadelappen, geserveerd met tagliatelle en een royale hoeveelheid Parmezaanse kaas. Perfect voor een gezellige avondmaaltijd.

Ingredienten

  • 450 gram sukadelappen

  • 400 gram winterwortel

  • 1 prei

  • 75 gram Parmezaanse kaas

  • 4 teentjes knoflook

  • 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden

  • 300 gram tagliatelle

  • 2 eetlepels olijfolie

  • Zout en peper naar smaak

Stappen

  • Voorbereiden van de groenten en vlees: Snijd de sukadelappen in blokjes van ongeveer 2 cm. Schil de winterwortel en snijd deze in dunne plakjes. Was de prei grondig en snijd in ringen. Pel de knoflook en hak fijn.
  • Vlees aanbraden: Verhit de olijfolie in een grote braadpan op middelhoog vuur. Voeg de sukadelappen toe en bak ze rondom bruin. Haal het vlees uit de pan en zet apart.
  • Groenten fruiten: In dezelfde pan, voeg indien nodig een beetje extra olijfolie toe. Voeg de gesneden wortel, prei en knoflook toe en bak deze ongeveer 5 minuten tot ze zacht beginnen te worden.
  • Stoofpot samenstellen: Doe het aangebraden vlees terug in de pan. Voeg de gedroogde Italiaanse kruiden toe en breng op smaak met zout en peper. Voeg voldoende water toe zodat het vlees net onder staat. Breng aan de kook, zet het vuur laag en laat het geheel met de deksel op de pan ongeveer 4 uur zachtjes sudderen, tot het vlees gaar en mals is.
  • Pasta koken: Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en houd warm.
  • Serveren: Verdeel de tagliatelle over de borden. Schep het stoofvlees met de groenten eroverheen. Rasp de Parmezaanse kaas over het gerecht en serveer direct.

Notities

  • Tip: Geniet van dit heerlijke Italiaanse stoofgerecht met een glas rode wijn en een stuk knapperig brood om de saus mee op te dippen.