Groene plaatpizza met bimi, burrata en walnoten

Een knapperige plaatpizza boordevol groene groenten, romige burrata en een crunchy walnoot-topping. Perfect voor een snelle lunch of een relaxte avondmaaltijd.

Groene Plaatpizza met Bimi, Burrata en Walnoten

Recept door AmélieCategorie: LunchKeuken: ItaliaansMoeilijkheidsgraad: Makkelijk
Servings

4

servings
Prep time

15

minuten
Cooking time

20

minuten
Calories

930

kcal

Een knapperige plaatpizza boordevol groene groenten, romige burrata en een crunchy walnoot-topping. Perfect voor een snelle lunch of een relaxte avondmaaltijd.

Ingredienten

  • 1 kleine ui

  • 300 gram bimi

  • 100 gram walnoten

  • 200 gram crème fraîche

  • 100 gram verse pesto

  • 1 rol koelvers pizzadeeg

  • 2 bollen burrata

  • 45 gram rucola

  • 4 eetlepels extra vierge olijfolie

  • 8 takjes verse basilicum

Stappen

  • Oven voorverwarmen: Zet de oven aan op 220 °C zodat hij goed heet is wanneer je de pizza erin schuift.
  • Voorbereiden van de toppings:
    Snijd de ui in dunne halve ringen.
    Halveer de grotere bimi-stronken in de lengte voor gelijkmatige garing.
    Hak de walnoten grof.
    Pluk de blaadjes van de basilicumtakjes.
  • Pizzabodem beleggen:
    Rol het pizzadeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat.
    Meng de crème fraîche met de helft van de pesto en smeer dit mengsel gelijkmatig over het deeg.
    Verdeel de uienringen en bimi over de saus.
  • Bakken: Schuif de bakplaat in de oven en bak de pizza in 15-20 minuten goudbruin en gaar.
  • Afwerken:
    Haal de pizza uit de oven.
    Scheur de burrata in stukken en verdeel over de warme pizza.
    Strooi de rucola en de overgebleven pesto eroverheen.
    Bestrooi met de gehakte walnoten en besprenkel met olijfolie.
    Garneer tot slot met de verse basilicumblaadjes.

Notities

  • Tip: Voor een extra smaakvolle twist kun je wat citroenrasp over de pizza strooien vlak voor het serveren. Dit geeft een frisse, levendige touch aan het gerecht.