Geroosterde zoete aardappel met kruidige quinoa, avocado en knapperige tofu
Categorie: HoofdgerechtKeuken: AziatischMoeilijkheidsgraad: MakkelijkServings
4
servingsPrep time
15
minutenCooking time
30
minutenCalories
681
kcal
Een kleurrijk en voedzaam gerecht boordevol smaak: zachte zoete aardappel, kruidige quinoa, romige avocado en knapperige tofu, afgewerkt met een crunch van pinda’s.
Ingredienten
4 zoete aardappelen
2 theelepels paprikapoeder
2 avocado’s
200 gram 3-kleuren quinoa
2 theelepels kerriepoeder
200 gram gerookte tofu
2 eetlepels honing
85 gram veldsla
60 gram gezouten pinda’s
Stappen
- Oven voorverwarmen & aardappelen voorbereiden Verwarm de oven voor op 180°C. Was de zoete aardappelen en snijd ze in de lengte doormidden. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met 2 eetlepels olijfolie en bestrooi met 1 theelepel paprikapoeder, zout en peper. Rooster ze 20 minuten in de oven.
- Avocado’s snijden Halveer de avocado’s, verwijder de pit en schep het vruchtvlees eruit. Snijd het in dunne plakjes en zet apart.
- Quinoa koken Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en meng met 1 theelepel kerriepoeder, zout en peper naar smaak.
- Tofu marineren en bakken Snijd de gerookte tofu in blokjes van ongeveer 3 cm. Meng in een kom 2 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels honing, 1 theelepel paprikapoeder en 1 theelepel kerriepoeder. Voeg de tofu toe en laat even marineren. Verhit een pan en bak de tofu goudbruin en krokant.
- Samenstellen van het gerecht Haal de geroosterde zoete aardappelen uit de oven. Beleg elke helft met een handje veldsla, een portie gekruide quinoa, plakjes avocado en de gebakken tofu. Strooi tot slot de gezouten pinda’s erover voor een lekkere crunch.
Notities
Tip: Voor een frisse twist kun je wat limoensap over de avocado en quinoa sprenkelen. Dit geeft niet alleen extra smaak, maar helpt ook om de avocado mooi groen te houden