Geroosterde pompoensoep met kruiden en parmezaan


Geroosterde pompoensoep met kruiden en parmezaan

Recept door PierreCategorie: Lunch, HoofdgerechtKeuken: MediterraansMoeilijkheidsgraad: Gemiddeld
Servings

4

servings
Prep time

10

minuten
Cooking time

1

uur 
Calories

260

kcal


Deze romige pompoensoep krijgt een heerlijke diepte door het roosteren van de groenten. Met warme specerijen en een vleugje Parmezaanse kaas is het een perfecte comfort maaltijd voor koude dagen.

Ingredienten

  • 750 gram oranje pompoen

  • 1 eetlepel verse rozemarijnnaaldjes

  • 1,5 eetlepels verse tijmblaadjes

  • 2 tenen knoflook

  • 1 eetlepel ras el hanout

  • 4 rijpe tomaten

  • 3 eetlepels olijfolie

  • 100 gram parmigiano reggiano kaas

  • 1 liter groentebouillon

  • 1 snufje zout

Stappen

  • Voorverwarmen: Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Pompoen voorbereiden: Halveer de pompoen, verwijder de zaden en snijd het vruchtvlees in blokjes van ongeveer 2 cm.
  • Kruiden hakken: Hak de rozemarijn fijn en houd een beetje tijm apart voor de garnering.
  • Groenten mengen: Meng de pompoenblokjes met de gehakte rozemarijn, tijm, geperste knoflook, ras el hanout, een snufje zout, in stukken gesneden tomaten en olijfolie in een braadslede.
  • Roosteren: Rooster het geheel in de oven gedurende 25-30 minuten tot de pompoen zacht is. Schep halverwege om voor een gelijkmatige garing.
  • Kaas voorbereiden: Schaaf de Parmezaanse kaas in dunne plakjes.
  • Soep maken: Schep een eetlepel van de geroosterde pompoenblokjes apart voor de garnering. Doe de rest van het geroosterde mengsel in een soeppan, voeg 750 ml groentebouillon toe en pureer tot een gladde soep. Voeg indien nodig extra bouillon toe om de gewenste consistentie te bereiken. Breng de soep aan de kook en laat kort doorkoken.
  • Serveren: Schep de soep in kommen, garneer met de apart gehouden pompoenblokjes, Parmezaanse kaas en de overgebleven tijmblaadjes.

Notities

  • Tip: Voeg een snufje chilivlokken of een scheutje kokosmelk toe aan de soep voor extra pit of een romige twist. Perfect om het gerecht aan te passen aan jouw smaak.