Citroen-pesto penne met Mediterrane varkensreepjes en roerbakgroente
Categorie: HoofdgerechtKeuken: ItaliaansMoeilijkheidsgraad: MakkelijkServings
4
servingsPrep time
15
minutenCooking time
15
minutenCalories
761
kcal
Een snelle, smaakvolle pasta met zelfgemaakte pesto en sappige varkensreepjes. Perfect voor een doordeweekse avond!
Ingredienten
1 teen knoflook
1 citroen
125 gram Parmezaanse kaas
300 gram penne
100 milliliter extra vierge olijfolie
6 takjes basilicum
30 gram pijnboompitten
300 gram varkensreepjes Mediterrane stijl
400 gram Italiaanse roerbakgroente
Stappen
- Voorbereiden: Pel de knoflook en snijd grof. Rasp de schil van de citroen en pers het sap uit.
- Kaas voorbereiden: Snijd de helft van de Parmezaanse kaas in blokjes van ongeveer 2 cm. Schaaf de rest in dunne plakken voor de garnering.
- Pasta koken: Breng een grote pan met water aan de kook en kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet apart.
- Pesto maken: Doe de olijfolie, blokjes Parmezaanse kaas, basilicum, knoflook, citroenrasp, citroensap en de helft van de pijnboompitten in een hoge beker. Pureer met een staafmixer tot een grove pesto. Breng op smaak met zout en peper.
- Vlees en groente bakken: Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote koekenpan. Bak de varkensreepjes 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de roerbakgroente toe en bak nog 5 minuten mee.
- Alles mengen: Voeg de gekookte penne en de zelfgemaakte pesto toe aan de pan met vlees en groente. Roer goed door en verwarm nog 2 minuten.
- Serveren: Verdeel de pasta over vier borden. Garneer met de overgebleven pijnboompitten en plakjes Parmezaanse kaas.
Notities
Tip: Voeg een handvol zongedroogde tomaten of zwarte olijven toe voor een extra Mediterrane twist en een intense smaakboost!