Citroen-pesto penne met Mediterrane varkensreepjes en roerbakgroente


Citroen-pesto penne met Mediterrane varkensreepjes en roerbakgroente

Recept door AmélieCategorie: HoofdgerechtKeuken: ItaliaansMoeilijkheidsgraad: Makkelijk
Servings

4

servings
Prep time

15

minuten
Cooking time

15

minuten
Calories

761

kcal


Een snelle, smaakvolle pasta met zelfgemaakte pesto en sappige varkensreepjes. Perfect voor een doordeweekse avond!

Ingredienten

  • 1 teen knoflook

  • 1 citroen

  • 125 gram Parmezaanse kaas

  • 300 gram penne

  • 100 milliliter extra vierge olijfolie

  • 6 takjes basilicum

  • 30 gram pijnboompitten

  • 300 gram varkensreepjes Mediterrane stijl

  • 400 gram Italiaanse roerbakgroente

Stappen

  • Voorbereiden: Pel de knoflook en snijd grof. Rasp de schil van de citroen en pers het sap uit.
  • Kaas voorbereiden: Snijd de helft van de Parmezaanse kaas in blokjes van ongeveer 2 cm. Schaaf de rest in dunne plakken voor de garnering.
  • Pasta koken: Breng een grote pan met water aan de kook en kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet apart.
  • Pesto maken: Doe de olijfolie, blokjes Parmezaanse kaas, basilicum, knoflook, citroenrasp, citroensap en de helft van de pijnboompitten in een hoge beker. Pureer met een staafmixer tot een grove pesto. Breng op smaak met zout en peper.
  • Vlees en groente bakken: Verhit 2 eetlepels olijfolie in een grote koekenpan. Bak de varkensreepjes 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg de roerbakgroente toe en bak nog 5 minuten mee.
  • Alles mengen: Voeg de gekookte penne en de zelfgemaakte pesto toe aan de pan met vlees en groente. Roer goed door en verwarm nog 2 minuten.
  • Serveren: Verdeel de pasta over vier borden. Garneer met de overgebleven pijnboompitten en plakjes Parmezaanse kaas.

Notities


  • Tip: Voeg een handvol zongedroogde tomaten of zwarte olijven toe voor een extra Mediterrane twist en een intense smaakboost!