Caesarsalade met Geroosterde Bloemkool en Malse Kip
Categorie: HoofdgerechtKeuken: AmerikaansMoeilijkheidsgraad: MakkelijkServings
4
servingsPrep time
15
minutenCooking time
25
minutenCalories
645
kcal
Deze twist op de klassieke caesarsalade combineert sappige kipfilet met geroosterde bloemkoolroosjes, knapperige croutons en een romige dressing. Een voedzame maaltijdsalade die zowel licht als vullend is.
Ingredienten
1 bloemkool
4 el olijfolie
2 kipfilets (à 150 g)
1 krop romainesla
50 g Parmezaanse kaas
2 sneetjes witbrood
2 eieren
4 ansjovisfilets
1 teen knoflook
1 el citroensap
1 tl Dijonmosterd
2 el mayonaise
Peper en zout naar smaak
Stappen
- Oven voorverwarmen: Verwarm de oven voor op 200°C.
- Bloemkool roosteren: Snijd de bloemkool in kleine roosjes. Meng ze met 2 eetlepels olijfolie, peper en zout. Verspreid over een bakplaat en rooster 20-25 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn.
- Croutons maken: Snijd het witbrood in blokjes. Meng met 1 eetlepel olijfolie en een snufje zout. Bak de blokjes in een koekenpan op middelhoog vuur tot ze krokant en goudbruin zijn.
- Kip bakken: Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan. Bestrooi de kipfilets met peper en zout en bak ze in 6-8 minuten per kant gaar. Laat even rusten en snijd vervolgens in plakjes.
- Eieren koken: Kook de eieren in 8 minuten hard. Laat schrikken onder koud water, pel ze en snijd in kwarten.
- Dressing bereiden: Hak de ansjovisfilets en knoflook fijn. Meng met citroensap, mosterd, mayonaise en een snufje peper tot een gladde dressing.
- Sla voorbereiden: Was de romainesla en snijd in grove stukken.
- Salade samenstellen: Meng de sla met de geroosterde bloemkool en croutons. Verdeel de plakjes kip en eieren erover. Besprenkel met de dressing en bestrooi met geschaafde Parmezaanse kaas.
Notities
- Tip: Wil je de salade een extra smaakboost geven? Rooster de bloemkool met een snufje gerookt paprikapoeder en wat knoflookpoeder voor een extra rijke smaak.