Bloemkoolpizza met kleurrijke geroosterde groenten


Bloemkoolpizza met kleurrijke geroosterde groenten

Recept door PierreCategorie: HoofdgerechtKeuken: MediterraansMoeilijkheidsgraad: Makkelijk
Servings

4

servings
Prep time

15

minuten
Cooking time

25

minuten
Calories

583

kcal


Een lichte, voedzame pizza met een krokante bloemkoolbodem en een topping van geroosterde groenten. Perfect voor een gezonde maaltijd zonder in te leveren op smaak!

Ingredienten

  • 2 rode uien

  • 2 gele paprika’s

  • 1 aubergine

  • 150 gram kikkererwten (uitgelekt)

  • 350 gram pizzasaus

  • 4 bloemkoolpizzabodems

  • 3 takjes verse basilicum

Stappen

  • Oven voorverwarmen: Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Groenten voorbereiden: Pel de rode uien en snijd ze in kwarten. Verwijder de zaadlijsten van de paprika’s en snijd ze in repen. Snijd de aubergine in plakken van ongeveer 1 cm dik. Laat de kikkererwten uitlekken in een zeef.
  • Pizza’s beleggen: Verdeel de pizzasaus gelijkmatig over de bloemkoolpizzabodems. Beleg de bodems met de gesneden ui, paprika, aubergine en kikkererwten.
  • Bakken: Plaats de belegde pizzabodems op de bakplaat en bak ze in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking van de bloemkoolpizzabodems, of totdat de groenten gaar zijn en de randen van de pizza’s goudbruin zijn.
  • Afwerken: Haal de blaadjes van de basilicumtakjes en verdeel ze over de warme pizza’s zodra ze uit de oven komen.

Notities

  • Tip: Voeg wat verkruimelde feta of geraspte Parmezaanse kaas toe vlak voor het bakken voor een extra hartige smaak. Liever vegan? Gebruik dan een plantaardig alternatief!