Frisse Aziatische Meloensalade met Mihoen en Kabeljauw
Categorie: HoofdgerechtKeuken: AziatischMoeilijkheidsgraad: MakkelijkServings
4
servingsPrep time
10
minutenCooking time
10
minutenCalories
474
kcalEen lichte en smaakvolle salade boordevol knapperige groenten, sappige meloen en zachte kabeljauw. Perfect voor een zomerse maaltijd!
Ingredienten
250 gram mihoen
4 eetlepels sesamolie
250 gram sugarsnaps
250 gram snoepkomkommers
0.5 galiameloen
3 eetlepels Chinese bakgember
1 limoen
150 gram edamame boontjes
4 kabeljauwfilets
0.5 bosje verse koriander
Stappen
- Mihoen klaarmaken: Kook de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel af met koud water en meng met 1 eetlepel sesamolie om plakken te voorkomen.
- Groenten voorbereiden: Snijd de snoepkomkommers in lange linten met een dunschiller. Gebruik een meloenboor om bolletjes uit de galiameloen te steken.
- Sugarsnaps en edamame: Breng een pan water aan de kook en blancheer de sugarsnaps 2 minuten. Giet af en spoel koud. Laat de edamame boontjes uitlekken en spoel schoon.
- Dressing maken: Rasp de schil van de limoen en pers het sap uit. Meng dit met de Chinese bakgember en de resterende 3 eetlepels sesamolie. Breng op smaak met zout en peper.
- Salade samenstellen: Meng de komkommerlinten, meloenbolletjes, sugarsnaps en edamame boontjes met de dressing. Laat even intrekken.
- Kabeljauw bakken: Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan. Breng de kabeljauwfilets op smaak met peper en zout en bak ze in ongeveer 2 minuten per kant goudbruin en gaar. Breek de vis in grove stukken.
- Serveren: Verdeel de mihoen over vier borden. Schep de salade erover en leg de stukjes kabeljauw erop. Garneer met verse koriander en eventueel wat fijngehakte rode peper voor extra pit.
Notities
- Tip: Wil je een extra frisse twist? Voeg wat verse muntblaadjes toe aan de salade of vervang de kabeljauw door gegrilde garnalen voor een zomerse variant!