Frisse aziatische meloensalade met mihoen en kabeljauw

Frisse Aziatische Meloensalade met Mihoen en Kabeljauw

Recept door PierreCategorie: HoofdgerechtKeuken: AziatischMoeilijkheidsgraad: Makkelijk
Servings

4

servings
Prep time

10

minuten
Cooking time

10

minuten
Calories

474

kcal

Een lichte en smaakvolle salade boordevol knapperige groenten, sappige meloen en zachte kabeljauw. Perfect voor een zomerse maaltijd!

Ingredienten

  • 250 gram mihoen

  • 4 eetlepels sesamolie

  • 250 gram sugarsnaps

  • 250 gram snoepkomkommers

  • 0.5 galiameloen

  • 3 eetlepels Chinese bakgember

  • 1 limoen

  • 150 gram edamame boontjes

  • 4 kabeljauwfilets

  • 0.5 bosje verse koriander

Stappen

  • Mihoen klaarmaken: Kook de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel af met koud water en meng met 1 eetlepel sesamolie om plakken te voorkomen.
  • Groenten voorbereiden: Snijd de snoepkomkommers in lange linten met een dunschiller. Gebruik een meloenboor om bolletjes uit de galiameloen te steken.
  • Sugarsnaps en edamame: Breng een pan water aan de kook en blancheer de sugarsnaps 2 minuten. Giet af en spoel koud. Laat de edamame boontjes uitlekken en spoel schoon.
  • Dressing maken: Rasp de schil van de limoen en pers het sap uit. Meng dit met de Chinese bakgember en de resterende 3 eetlepels sesamolie. Breng op smaak met zout en peper.
  • Salade samenstellen: Meng de komkommerlinten, meloenbolletjes, sugarsnaps en edamame boontjes met de dressing. Laat even intrekken.
  • Kabeljauw bakken: Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan. Breng de kabeljauwfilets op smaak met peper en zout en bak ze in ongeveer 2 minuten per kant goudbruin en gaar. Breek de vis in grove stukken.
  • Serveren: Verdeel de mihoen over vier borden. Schep de salade erover en leg de stukjes kabeljauw erop. Garneer met verse koriander en eventueel wat fijngehakte rode peper voor extra pit.

Notities

  • Tip: Wil je een extra frisse twist? Voeg wat verse muntblaadjes toe aan de salade of vervang de kabeljauw door gegrilde garnalen voor een zomerse variant!