Pittige Sajoer Broccolisoep met Spekjes en Sugarsnaps
Categorie: HoofdgerechtKeuken: IndischMoeilijkheidsgraad: MakkelijkServings
4
servingsPrep time
10
minutenCooking time
15
minutenCalories
469
kcal
Deze romige broccolisoep krijgt een verrassende twist door de toevoeging van sajoer boemboe, knapperige sugarsnaps en krokant gebakken spekjes. Een verwarmend en smaakvol gerecht dat snel op tafel staat.
Ingredienten
1 ui
2 teentjes knoflook
600 gram broccoli
250 gram sugarsnaps
200 gram gerookte spekreepjes
100 gram boemboe sajoer boontjes
1 groentebouillontablet
125 gram crème fraîche
4 eetlepels gefrituurde uitjes
Stappen
- Voorbereiden van de groenten: Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de broccoli in kleine roosjes en de stam in blokjes. Halveer een kwart van de sugarsnaps in de lengte en houd deze samen met een kwart van de broccoli apart voor de garnering.
- Spekjes bakken: Verhit een soeppan op middelhoog vuur en bak de spekreepjes zonder olie krokant. Haal ze uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
- Aromaten fruiten: Gebruik het achtergebleven spekvet om de ui en knoflook 2 minuten te fruiten. Voeg de sajoer boemboe toe en bak dit 1 minuut mee om de smaken vrij te laten komen.
- Soep koken: Voeg de resterende broccoli, sugarsnaps, het bouillontablet en 1 liter heet water toe aan de pan. Breng aan de kook en laat 12 minuten zachtjes koken tot de groenten gaar zijn.
- Garnering bereiden: Verhit ondertussen 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak de apart gehouden broccoli en sugarsnaps in ongeveer 5 minuten beetgaar.
- Soep pureren: Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde massa. Breng op smaak met zout en peper naar wens.
- Serveren: Verdeel de soep over 4 kommen. Voeg een lepel losgeroerde crème fraîche toe aan elke kom en garneer met de gebakken broccoli, sugarsnaps, spekjes en gefrituurde uitjes.
Notities
Tip: Wil je een extra romige soep? Voeg een scheutje kokosmelk toe tijdens het pureren voor een subtiele, tropische twist.