Pittige sajoer broccolisoep met spekjes en sugarsnaps

Pittige Sajoer Broccolisoep met Spekjes en Sugarsnaps

Recept door PierreCategorie: HoofdgerechtKeuken: IndischMoeilijkheidsgraad: Makkelijk
Servings

4

servings
Prep time

10

minuten
Cooking time

15

minuten
Calories

469

kcal


Deze romige broccolisoep krijgt een verrassende twist door de toevoeging van sajoer boemboe, knapperige sugarsnaps en krokant gebakken spekjes. Een verwarmend en smaakvol gerecht dat snel op tafel staat.

Ingredienten

  • 1 ui

  • 2 teentjes knoflook

  • 600 gram broccoli

  • 250 gram sugarsnaps

  • 200 gram gerookte spekreepjes

  • 100 gram boemboe sajoer boontjes

  • 1 groentebouillontablet

  • 125 gram crème fraîche

  • 4 eetlepels gefrituurde uitjes

Stappen

  • Voorbereiden van de groenten: Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de broccoli in kleine roosjes en de stam in blokjes. Halveer een kwart van de sugarsnaps in de lengte en houd deze samen met een kwart van de broccoli apart voor de garnering.
  • Spekjes bakken: Verhit een soeppan op middelhoog vuur en bak de spekreepjes zonder olie krokant. Haal ze uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
  • Aromaten fruiten: Gebruik het achtergebleven spekvet om de ui en knoflook 2 minuten te fruiten. Voeg de sajoer boemboe toe en bak dit 1 minuut mee om de smaken vrij te laten komen.
  • Soep koken: Voeg de resterende broccoli, sugarsnaps, het bouillontablet en 1 liter heet water toe aan de pan. Breng aan de kook en laat 12 minuten zachtjes koken tot de groenten gaar zijn.
  • Garnering bereiden: Verhit ondertussen 1 eetlepel olie in een koekenpan en bak de apart gehouden broccoli en sugarsnaps in ongeveer 5 minuten beetgaar.
  • Soep pureren: Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde massa. Breng op smaak met zout en peper naar wens.
  • Serveren: Verdeel de soep over 4 kommen. Voeg een lepel losgeroerde crème fraîche toe aan elke kom en garneer met de gebakken broccoli, sugarsnaps, spekjes en gefrituurde uitjes.

Notities


  • Tip: Wil je een extra romige soep? Voeg een scheutje kokosmelk toe tijdens het pureren voor een subtiele, tropische twist.