Zomerse zalmspiesen met kerrie en frisse mangosalsa
Categorie: HoofdgerechtKeuken: AziatischMoeilijkheidsgraad: MakkelijkServings
4
servingsPrep time
15
minutenCooking time
15
minutenCalories
633
kcalDeze kleurrijke zalmspiesen zijn een feestje op je bord! De combinatie van pittige kerrie, frisse citroen en zoete mango zorgt voor een zomerse smaakexplosie. Perfect voor een gezellige barbecue of een snelle maaltijd.
Ingredienten
1 citroen
1 courgette
4 zalmfilets zonder huid
1 eetlepel kerrie
0.5 theelepel chilivlokken
1 mango
1 rode peper
4 takjes munt
200 gram witte rijst
Stappen
- Voorbereiden: Steek de barbecue aan of verwarm een grillpan. Snijd de citroen in dunne plakjes. Gebruik een dunschiller of kaasschaaf om de courgette in lange linten te snijden.
- Zalm voorbereiden: Snijd de zalmfilets in blokjes van ongeveer 4×4 cm.
- Spiesen maken: Rijg afwisselend zalmblokjes, citroenplakjes en courgettelinten op de spiesen.
- Marinade aanbrengen: Meng de kerrie en chilivlokken met 2 eetlepels olie. Bestrijk de zalmspiesen rondom met dit mengsel.
- Salsa bereiden: Snijd de mango in kleine blokjes. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en hak fijn. Hak de muntblaadjes fijn. Meng alles door elkaar voor een frisse salsa.
- Rijst koken: Kook de witte rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Spiesen grillen: Gril de zalmspiesen ongeveer 2 minuten per kant op de barbecue of in de grillpan, totdat de zalm gaar is.
- Serveren: Serveer de zalmspiesen met de witte rijst en de mangosalsa. Garneer eventueel met extra muntblaadjes.
Notities
- Tip: Wil je de smaken extra laten intrekken? Marineer de zalmblokjes een half uur van tevoren in het kerriemengsel. Zo wordt de zalm nog smaakvoller!